Estetik Diş Hekimliği hakkında kliniğimizde yapılan tedaviler aşağıdadır. Tedavilerin detayı için lütfen tıklayınız.
“Göze hoş gelen bir gülümseme” tarih boyunca diş hekimlerinin konusu olmasına rağmen, son yıllarda tıbbın her alanında olduğu gibi estetik diş hekimliğinde de ilgi konusu olmuştur. Bu durum fonksiyonel ve bütünsel yaklaşımın öne çıkmasıyla daha kapsamlı ele alınarak ve hatta bir isim konularak hak ettiği değer görmeye başlamıştır.
Kabul görmüş belli standartlar baz alınarak, kişinin fiziksel ve hatta kişilik özelliklerini göz önünde bulundurarak “göze hoş gelen bir gülümseme”nin dişler ve çevre dokuların yeniden düzenlenmesiyle desteklenmesine gülüş tasarımı adı verilmektedir.
Gülüş tasarımında,
bütünsel olarak değerlendirilmelidir.
Gülüş tasarımı kişinin beklentisiyle en alakalı uygulamalardan biridir. Bu nedenle, beklentilerin hekime iyi anlatılması, titiz analizler, öngörülen sonucun kişiyle paylaşılması ve tüm bunlar için yeterli zamanın ayrılması bu tedavi için çok önemlidir.
Bu tedavide başarı gülümsemenin kendisidir.
Gülümseme bir enerjidir. Gülüş ise onun ışığı. Güzel bir gülümseme içten gelir, güzel bir gülüş ise önce dişler demektir. Tüm bunlar için profesyonel bir dokunuş gerekir.
Dişlerinde ön bölgesinde, renklenmeler ve belli düzeyde şekil ve dizilim bozukluklarını düzeltmek amacıyla, dişlerde tam kuronlara oranla daha az madde kaybı yaratan estetik tedavilerdir.
Laminate Veneerler zirkonyum veya seramikler kullanılarak yapılabilir. Diş eti uyumunun oldukça önemli olduğu bu uygulamanın öncesinde diş eti tedavisi ya da diş eti estetiği için bazı girişimler gerekebilir. Günümüzde çokça konuşulan gülüş tasarımında en sık tercih edilen uygulamalar arasındadır.
Zirkonyum, diş hekimliğinde çok uzun yıllar kullanılması zorunlu olan metal desteğin estetik bir alternatifi olarak son zamanlarda sıkça kullanılmaktadır.
Doku uyumu ve sağlamlığı ile,
güvenle ve estetik olarak güzel sonuçlarla kullanılmaktadır.
Tam seramik kuron aşağıdaki durumlar da uygulanır:
Tam seramik kuronların kullanım amacı dişin ağızdaki fonksiyonunu uzun yıllar devam ettirmesini sağlamaktır.
Tam seramikler:
Kompozit diş hekimliğinde özellikle dolgularda sıkça kullanılan bir materyaldir. Uygulama kolaylığı, seansların az olması (genelde tek seans) avantajları ile günümüzde ön bölge estetiği için de sıkça kullanılmaktadır.
kompozit veneer uygulamaları ile estetik olarak çözülebilir.
Beyazlatma; bunun için özel içerikli jeller ve bunları aktive eden bir ışık kullanılarak dişlerdeki renklenmeleri gidermek veya mevcut diş rengini daha beyaz hale getirmek adına yapılan bir uygulamadır.
Diş renklenmeleri özellikle ön bölgede olduğunda son derece rahatsız edici olabilirler. Ayrıca bazı diş renklenmelerinin diş sağlığını tehdit edebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Estetik bir kaygı oluşturmuyorsa bile her renk değişimi mutlaka diş hekimi tarafından değerlendirilmelidir.
Diş renklenmelerini iki ayrı başlıkta değerlendirebiliriz:
İç kaynaklı renklenmelerin nedenlerinden bazıları;
Dış kaynaklı renklenmelerin nedenlerinden bazıları;
Eski kanal tedavilerinin yada dolgularının neden olduğu renklenmelerde intrakoronal (içten) beyazlatma seçeneği düşünülebilir. Bu beyazlatma sadece renklenen diş odaklıdır ve bir kaç seans sürebilir.
Kanal tedavisi yapılmamış, herhangi bir nedenle sonradan renk değiştirmiş dişler canlılık açısından değerlendirilmelidir. Canlılığını kaybetmiş dişlerin ileri zamanda mutlaka renk değişimine uğrayacağı unutulmamalıdır. Bu dişlerde kanal tedavisi yapmak renk ile ilgili problemi belli oranda çözmektedir. Ancak yine de extrakoronal (dıştan) beyazlatma işlemi ile tedavi tamamlanmalıdır.
Tüm dişleri kapsayan geniş renklenmelerde klinik ortamında özel jel ve ışıklarla bir veya birkaç seans ayrılarak son derece iyi sonuçlar elde edilmektedir.
Beyazlatma ile sonuç alınamayacak ileri derece renklenmelerde dişlerin kuronlanması (kaplanması) , laminate veneerler gibi tedavi yöntemleri daha iyi seçeneklerdir.
Total beyazlatma işlemi sadece renklenmelerde değil, mevcut diş renginin değiştirilmesi için de çok idealdir. Dişlerin ne kadar beyazlatılacağı seans sayısında etkilidir. Genelde etki süresini arttırmak amacıyla hastaya özel hazırlanan plaklarla bir süre evde beyazlatma işlemine tedavinin tamamlayıcısı olarak devam edilmelidir.
Beyazlatma işlemi sonrasında gelişen hassasiyet güncel uygulamalarda oldukça azalmıştır.
Ağız Hastalıkları, Çene Kistleri, Çene Eklemi Rahatsızlıkları, Kök Ucu Rezeksiyonu, Yirmi Yaş Dişleri, Ortognatik Cerrrahi
Süt Dişleri Niçin Önemlidir?, İlk Muayene Ne Zaman Yapılmalıdır?, Çocuklarda Diş Çürükleri,Koruyucu Diş Hekimliği, Fissür Örtücüler, Flor Uygulaması, Travma,Genel Anestezi ile Diş Tedavisi